Sauna

Olen miettinyt, miten muissa maissa ja kulttuureissa hoidetaan parisuhdetta ilman saunaa? Sauna on ainakin meidän avioliiton hoitamisen yksi lämpöä hohkaava kulmakivi. Uskon, että näin on myös monessa muussa suomalaisessa parisuhteessa.

Sauna on luonnostaan tunnelmallinen paikka. Se virittää taajuudelle, jossa hemmotteleva hämärä ja pehmeä löyly rauhoittavat mieltä. Siellä keskusteluille on luonteva tila. Rakastankin saunaa juuri keskustelujen takia. Saunan lauteilla voi nostaa kipeänkin asian pintaan suojaisissa puitteissa. Löylyjen lomassa ehtii mietiskellä ja unelmoida. Saunassa voi puhua turvallisesti syvällisistä asioista kylki vasten kylkeä, selkä lämpimään seinään nojaten.

Saunassa on hyvä olla lähellä. Siellä ei palele, on miellyttävä olo. En pidä shoppailusta enkä ole hyvä valitsemaan asukokonaisuuksia. Saunassa pukeutumishuolia ei tarvitse miettiä. Siellä voi vaan olla oma itsensä.

Saunassa on rauha. Laitteet eivät piipitä. Seinässä on kellon sijaan lämpömittari, joka näyttää varmasti riittävän lämmintä. Siellä on suojassa ympäröivältä maailmalta, sen saa jättää saunanoven ulkopuolelle.

Saunassa saa olla olennaisen äärellä. Siellä voi löytää taas yhteyden puolisoonsa, jos se on arjen tiimellyksen keskellä kadonnut. Saunassa arjen melske lakkaa hetkeksi. On aikaa nähdä ja kuulla, huomata toinen.

Suosittelen paremman avioliiton lempeitä löylyjä ja läheisiä lörpöttelyjä! Luonteva levollisuus on saunan valtti.

 

 

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.