TUKIPARITOIMINTA

Mitä tukiparitoiminta on?

Tukipari tarjoaa vertaistukea parisuhdekriisissä tai haastavassa tilanteessa olevalle parille nopeasti. Tukipari on koulutettu vapaaehtoinen pariskunta, vierellä kulkija, jonka tärkeimpiä tehtäviä ovat kuunteleminen, rohkaiseminen ja toivon herättäminen. Toiselta parilta saa usein uusia näkökulmia oman parisuhteen ongelmiin.

Vertaistuki teki tilanteestamme sellaisen, että emme kokeneet itseämme ainoiksi, joilla on ollut ongelmia ja saimme ymmärrystä ja lohtua. – tukea saanut pari

Työmme piirissä on yli sata tukiparia ympäri Suomen. Tapaamiset sovitaan yhdessä tukiparin kanssa. Toiminnan kohderyhmä on eri sukupuolta olevat parit. Toiminta on maksutonta ja tukiparin saa noin viikossa.

Jos tarvitsette tukiparin

Jutelkaa ensin yhdessä puolison kanssa asiasta. Toiminnan edellytyksenä on, että olette sitoutuneet hakemaan apua yhdessä. Tukiparin apu on tarkoitettu täysi-ikäisille pariskunnille, sillä molempien puolisoiden sitoutuminen kriisin työstämiseen johtaa useammin pysyviin muutoksiin parisuhteessa. Jos avun hakeminen yhdessä ei jostain syystä ole mahdollista niin parisuhdepuhelimemme tarjoaa myös keskusteluapua neljänä päivänä viikossa.

Hae tukiparia

Lomakkeen täyttämisestä ei tule kuittausta sähköpostiin. Tällä hetkellä tukiparin saa noin viikossa.

Saimme todella hyvää ja meille sopivaa apua matalalla kynnyksellä. Käynniltä lähdimme aina hyvin mielin pois. Iso kiitos toiminnasta ja tästä mahdollisuudesta! – tukea saanut pari

Kun sopiva tukipari on löytynyt, lähetämme teille heidän yhteystietonsa.  Toivomme, että otatte yhteyttä tukipariin viikon sisällä viestin saapumisesta ja sovitte tapaamisesta. Myös etätapaamiset ovat mahdollisia.

Tukiparia tavataan 3-6 kertaa, noin 1,5 tuntia kerrallaan.  Tapaamiset on tarkoitettu vain aikuisille. Jos teillä on lapsia, järjestättehän heille hoidon tapaamisten ajaksi.

Tukea saaneiden kokemuksia

Tukiparin apu on tehokasta ja tukea saaneet parit kokevat sen pääasiallisesti erittäin hyvänä. Noin 80% pareista kokee, että toivo parisuhteessa lisääntyi tapaamisten myötä. Kun heiltä kysyttiin, suosittelisivatko he tukiparitoimintaa, skaalalla 1-10 palautteiden keskiarvo oli vuonna 2022 9,51 ja NPS 86.

 

Lisätietoja:
elina.holappa@parempiavioliitto.fi / 045 6694 694
tanja.kallio@parempiavioliitto.fi / 040 5627 981

 

 

Parempi yhteys -parisuhdepuhelin

Parempi yhteys -parisuhdepuhelin on palvelu, johon voit soittaa, kun kaipaat keskustelukumppania parisuhdeasioissa.

Parempi yhteys -parisuhdepuhelin 050 3122 325
tiistai–perjantai klo 10–16

Parempi avioliitto ry:n tukiparilta apua saaneet Marjukka ja Markus kertovat kokemuksistaan. Tukiparikoordinaattorit Tanja Kallio ja Elina Holappa kertovat, miten tukipari voi auttaa suhteen solmuissa.

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.