Tapahtumista usein kysyttyä

Miksi kannattaa osallistua parisuhdetapahtumaan?

Parisuhdetapahtumassa saa keskittyä oman puolison kohtaamiseen. Siellä ei tarvitse miettiä ruoanlaittoa, siivousta tai muita arjen askareita.  

Myös parisuhdekriisissä voi osallistua. Suosittelemme kuitenkin tulemaan jo ennen kriisiä, sillä tapahtumista saa eväitä ja työkaluja arkeen. Myös menneisyyden kipujen kohtaaminen yhdessä puolison kanssa on mahdollista. Avioliittoleirillä tunneyhteys puolisoon syvenee. 

Useissa tapahtumissa lastenhoito on järjestetty. Lapset viihtyvät omissa ikäryhmissään luentojen ja pienryhmien ajan. Vauvoille on omat hoitajansa niin, että vanhemmat voivat rauhassa keskittyä parisuhteensa hoitamiseen. 

Kenelle tapahtumat on tarkoitettu?

Tapahtumat on tarkoitettu parisuhteensa hyvinvoinnista kiinnostuneille avo- ja aviopareille. Live-tapahtumissa erilaisten parien tarpeet huomioidaan vertaisryhmissä. Ryhmiä on tarjolla niin pikkulapsi-, seniori- ja uusperheille kuin lapsettomille pareille. Näin mahdollisimman moni voi kokea saavansa juuri heille sopivaa vertaistukea. Vertaisryhmien kohderyhmä on eri sukupuolta olevat parit. Vertaisohjaajat työskentelevät omasta osaamisestaan ja parisuhteeseensa kertyneistä voimavaroista käsin. 

Minkä ikäisiä pareja tapahtumiin osallistuu?

Tapahtumiin osallistuu 20─85-vuotiaita pareja. Parisuhteen odotukset ja tarpeet ovat yllättävän samanlaisia iästä tai elämäntilanteesta riippumatta.

Mitä pienryhmissä tapahtuu?

Pienryhmät ovat kolmen tai neljän parin vertaisryhmiä. Tapahtumissa ryhmät muodostetaan mahdollisimman samankaltaisessa elämäntilanteessa elävien kesken. Näin toimimalla mahdollistetaan vertaisten kesken syntyvä yhteys. Ryhmissä keskustellaan luentoihin liittyvistä tehtävistä. Kullekin parille varataan yhtä paljon keskusteluaikaa, jonka voi käyttää haluamallaan tavalla. Kokemus on osoittanut, että mitä enemmän haasteistaan uskaltaa muille kertoa, sitä syvempää tukea henkilökohtaiseen tilanteeseen on mahdollista saada. Moni on tullut ryhmään ajatuksella, ettei aio kertoa itsestään muille mitään. Kun huomaa, että muut ovat kiinnostuneita ainutlaatuisesta tarinastani, keskustelu voi osoittautua ennakoitua antoisammaksi.

Millaisia aiheita luennoilla käsitellään?

Luennot käsittelevät parisuhteen vaiheita ja rakkauden lajeja, kristillisyyden näkymistä parisuhteen arkisissa valinnoissa, vuorovaikutusta, itsetunnon vaikutusta parisuhteeseen, anteeksipyytämistä ja -antamista, tunneilmaisua, rakkautta tuhoavaa käyttäytymistä, suhdetarpeita, puolisoiden erilaisia odotuksia parisuhteelta, seksuaalisuutta sekä suhdetta lämpimänä pitäviä huomaavaisuuksia.   

Miten toiminnan kristillisyys näkyy tapahtumissa?

Parempi avioliitto ry:n parisuhdetapahtumissa kristillisyys on läsnä musiikissa, luennoilla ja vertaisryhmissä. Tapahtumissa käytetään sekä rakkauslauluja että hengellistä musiikkia.

Kaikissa tapahtumissa luennoitsijat siunataan ennen luentoa. Parisuhdetapahtumissa painopiste on aina parisuhteen hoidossa, mutta osa luennoitsijoista viittaa omaan kristilliseen arvopohjaansa myös luennoilla.

Vertaisryhmissä pidetään lyhyt alku- ja loppurukous. Osallistujien on myös mahdollista saada tapahtuman aikana esirukousta. Järjestönä uskomme Jumalan huolenpitoon, rukouksen ja anteeksiannon voimaan. ​

En ole uskovainen, voinko osallistua?

Tottakai! Jokainen on enemmän kuin tervetullut vakaumuksestaan tai maailmankatsomuksestaan riippumatta. Vaikka tapahtumat perustuvat kristilliseen maailmankuvaan, keskiössä on parisuhteen hyvinvoinnin lisääminen.

Mitä tehdä, kun puoliso ei haluaisi osallistua tapahtumaan?

Jos puolisosi ei ole innokas osallistumaan, niin ainakaan pakottaminen tai teidän ilmoittamisenne mukaan hänen selkänsä takana ei ole oikea ratkaisu. Kerro sen sijaan puolisollesi, miksi osallistuminen olisi sinulle tärkeää. Voit myös kysyä, mikä saisi hänet lähtemään, ja ehkä voitte jutella aiemmin osallistuneiden kanssa. Tapahtumissa ei pakoteta puhumaan, ja jokainen saa osallistua juuri sen verran kuin kokee sopivaksi.

Puolisoni ei puhu suomea, voimmeko silti osallistua?

Pieksämäen parisuhde- ja perheleirillä luennoille on saatavissa simultaanitulkkaus englanniksi. Myös materiaalit ovat saatavissa englanniksi ja sinne voidaan muodostaa englanninkielinen pienryhmä. Olette lämpimästi tervetulleita!

Millasta ohjelmaa lapsille on tarjolla?

Useimmissa parisuhdeviikonlopuissa ja -leireillä on tarjolla lapsille hoito ja mukavaa tekemistä. Ohjelma on jaettu ikäkauden mukaan 1─2-, 3–4- ja 5–6-vuotiaisiin ja kouluikäisten ryhmään. Vauvoilla on aina oma hoitaja. Lastenhoito on tarjolla sillä aikaa, kun vanhemmat ovat omassa ohjelmassaan, esimerkiksi luennolla tai pienryhmässä.

Viikonmittaisilla leireillä lastenohjelma rakentuu pajatoiminnan ympärille. Kouluikäiset voivat valita ohjelmaa joko seikkailu- tai kädentaitopainotuksella. Pajoja ovat esimerkiksi seikkailu, korut ja huovuttaminen, leipominen, rukous- ja laululeikki, kankaanpainanta, videopeli, media, nahkatyö, Mestarin jalanjäljissä -paja sekä tanssipaja. Lisäksi järjestetään urheilu- ja King’s Kids-leirejä.

Haluaisimme osallistua, mutta meillä on taloudellisia haasteita

Parempi avioliitto ry myöntää pareille, perheille ja nais- tai miestapahtumaan osallistuville avustuksia kurssikustannusten kattamiseen. Avustus koskee kurssimaksuja sekä Parempi avioliitto ry:n suoraan tarjoamia majoitus- ja ruokapalveluja. Tuki kattaa noin puolet kurssihinnasta.

Kun ilmoittaudut, klikkaa verkkokaupassa kohtaa ”Avustushakemus” ja lisää se ostoskoriin. Jos kuvaketta ei ole, tapahtumaan ei myönnetä avustuksia.

Avustuspäätös tehdään kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta ja sen jälkeen saatte sähköpostiin laskun, jossa avustus on otettu huomioon.

Haluaisin antaa lahjakortin tapahtumaan, miten se onnistuu?

Voit ostaa lahjakortin kätevästi oman tilisi kautta: Osta lahjakortti

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.