Halukas

Olen kirjoittanut paljon tekstejä parisuhteesta, mutta en ole osannut kirjoittaa montaa tekstiä seksistä. Seksi on tuntunut liian henkilökohtaiselta ja kauniilta alueelta kirjoitettavaksi auki. Tänään haluan kuitenkin kurottaa aihetta kohti.

Seksuaalisesta haluttomuudesta kirjoitetaan varsin paljon niin kuin myös parisuhdehaasteista ja avioeroista. Minulla on halu kirjoittaa onnellisuudesta pitkässä parisuhteessa sen kaikkine kiemuroineen. Samasta lähteestä kumpuaa halu kirjoittaa halukkuudesta. Pitkässä avioliitossa voi olla vahvaa ja kestävää seksuaalista halukkuutta.

Uskon, että halukkuuden pohja lepää itsetuntemuksessa ja toisen tuntemisessa. Jos sielu on sykkyrässä, eikä kosketuspintaa sydänten tasolla löydy, toinen jää kauas. Omat solmut näkyvät eniten lähimpänä olevalle ja solmuisena on vaikea olla millään tasolla auki rakkaimmalleen.

Minulle halukkuus rakentuu yhteydelle ja halulle yhteyteen puolisoni kanssa. Toivon, että minun on hyvä olla hänen kanssaan ja kaipaan, että meillä on hyvä olla yhdessä. Haluan, että kohtaamme ja haluamme kohdata. Siten puhuminen syvistä ja tärkeistä teemoista lisää seksuaalista halukkuutta. Etäisyyden karkottaminen puhumalla ja sen myötä läheisyyden vahvistuminen tuo lisää rakkautta suhteeseen. Halu läheisyyteen luo rakastelulle oivallisen maaperän.

Minulle rakastelu on arvostuksen osoittamista puolisoani kohtaan. Se kuulostaa sanoitettuna vähän muodolliselta. Tarkoitan kuitenkin sitä, että rakastellessa haluan viestittää: olet ihana ihminen ja puoliso, haluan sinulle hyvää ja nautin sinusta ja seurastasi. Syvä ja kaunis kunnioitus ja luottamus on ihanaa seksissä.

Elämä on kolhinut meitä vuosien varrella, synnytyksistä toipuminen ei ole ollut helppoa ja monenlaista väsymystä ja huolta on matkan varrella ollut. Halukkuutta ne eivät kuitenkaan ole vieneet, päinvastoin. Painaudun mielelläni puolisoani vasten, joka on osoittautunut luottamuksen arvoiseksi elämän myrskyissä.

Vaikka rakastelu on monin tavoin fyysistä, halukkuus on minulle kokonaisvaltaista halua puolisoni lähelle. Olemme vuosia saaneet kasvaa lähemmäs toisiamme. Se on vaatinut paljon yhteistä työtä ja rohkeutta inhimillisyyteen, kipujen kohtaamiseen ja solmujen avaamiseen. Sen myötä on kuitenkin helppo ja hyvä ihailla, rakastaa ja haluta halki vuosien.

 

Tässä on hyvä

Sinä rakkain,
hellyyttä hehkumme
Katse, kosketus, sanat
lähelle löydämme
Hetki on tässä
yhteinen maailmamme
Yhteen liittyneinä
arkeen vahvoina jaksamme

 

 

 

 

 

Kuva Laura Vinter/Unsplash

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.