Parempi avioliitto ry

Parempi avioliitto ry eli ParAvi edistää perheiden hyvinvointia tukemalla puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua. Yhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen.   

Järjestämme eripituisia parisuhdetapahtumia, jotka tarjoavat taitoja ja työkaluja parisuhteensa kehittämisestä kiinnostuneille. Tapahtumia on verkossa ja kansanopistoissa eri puolilla Suomea. Parempi avioliitto ry:n kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä eri kansanopistojen kanssa. Pääyhteistyökumppanina on STEP-koulutus. Vuosittain tapahtumiin osallistuu yli 1200 paria. 

Naisille ja miehille järjestämme omia viikonloppuja oman yksilöllisen kasvun pohtimiseksi.   

Toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen.

Paristo-pienryhmät tuovat tapahtumien vertaistuen arkeen. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti käsittelemään parisuhteen hyvinvointia tukevia teemoja. Kriisissä oleville pareille tarjoamme yksilöllistä tukea. Parisuhdepuhelin auttaa soittajia, jotka haluavat puhua omasta parisuhteestaan nimettömästi; vapaaehtoiset tukiparit antavat pariskunnille keskusteluapua kaikkialla Suomessa. Koulutamme vapaaehtoisia vertaisryhmien ohjaajia, tukipareja ja luennoitsijoita valtakunnalliseen parisuhdetyöhön.   

Toimintamme perustuu kristillisiin arvoihin – uskoon, toivoon ja rakkauteen. Tavoitteemme on herättää toivoa epätoivoisissa tilanteissa. Uskomme työssämme rukoukseen ja Jumalan huolenpitoon. 

Tapahtumissa kristillisyys näkyy ja kuuluu musiikissa, jossa käytetään pop- ja rockmusiikin lisäksi perinteisempiä parisuhdelauluja sekä hengellistä musiikkia. Luennoitsijat siunataan tehtäväänsä. Pienryhmissä pidetään alku- ja loppurukous.  Osallistujien on mahdollista saada esirukousta henkilökohtaisiin kysymyksiin.  

Tapahtumiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki parisuhteensa kestävyydestä ja onnellisuudesta kiinnostuneet. Kristillisyys on voimavara, joka kannattelee tutkittuun tietoon ja kokemukseen perustuvaa parisuhdeopetusta. Vaikka tapahtumat perustuvat kristilliseen maailmankuvaan, keskiössä on parisuhteen hyvinvoinnin lisääminen.  

Parempi avioliitto ry:n visio* on   

  • kasvattaa avioliiton ja perheen hyvinvointia ja arvostusta yhteiskunnassa  
  • saada yhdistyksen palvelut kaikkien tietoon ja kohderyhmämme saataville koko maassa. 

Tavoittelemme toiminnalle kasvua lisäämällä digitaalisia palveluitamme ja yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Kasvun mahdollistavat sitoutuneet vapaaehtoiset ja toimintaedellytysten turvaaminen.  

*vuosille 2019–2023. 

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.