Onnen hetkiä

Hämärä verhoaa päivän valon, järven takaa sähkövalot loistavat järveen heijastuen. Takassa puut rätisevät, tulen varjot leikkivät verhoissa, lämpö leviää tupaan. On miltei epätodellinen onnen hetki, joka kuitenkin on totta.

Kohta voimme rouvan kanssa käpertyä sohvan kulmaan yhdessä katselemaan televisiota. Illan tullen vetäydyn lukemaan kirjoja sänkyyn, jonne rouva kömpii puolen yön jälkeen.

Kaiken tämän keskellä olen varsin neuvoton ystävien sähköposteja lukiessa. Tuntuu siltä, että neuvot ovat lopussa. Voin vain luottaa Raamatun lupaukseen, että rukoukset on kuultu.

Jos kuitenkin olisi jotain annettavaa, tätä pohtiessani ajattelen tulevaa. Meillä tuntuu riittävän pareja, joita kuuntelemme ja mielellämme autamme eteenpäin. Tuntuu hyvältä, että saamme olla mukana osaltamme auttamassa.

Mietin joskus miten meille olisi käynyt, jos emme olisi päässeet mukaan, ensin autettavaksi ja sitten ajan kuluessa myös kulkemaan toisten rinnalla.

Olemme suunnittelemassa nuorille miehille suunnattua leiriä Ryttylään huhtikuulle. Toiveemme on toteutumassa: Nuoret miehet ottavat vastuun leiristä, saamme olla mukana vain rohkaisemassa.

Pieni raportti omista tavoitteista: Kihti näyttää pysyvän kurissa, paino putoaa jopa nopeammin kuin olen suunnitellut. Vaatteet roikkuvat päällä, joten joudun kohta vaatekauppaan. Olo on niin hyvä, että tunnen olevani nuorempi kuin viralliset vuodet edellyttävät.

Uutiset ovat hyviä. Koronalle on tulossa rokote, ehkäpä saamme sen ennen kevättä? Tulevan alkuvuoden suunnitelmissa ovat miesten tapahtumat tammikuussa Vesanka ja huhtikuussa Ryttylä.

Yhdessä pyrimme olemaan mukana Peurungassa tukiparien ja ryhmänohjaajien kulutuksessa ja tietenkin Levin leirillä Kittilässä. Toivomme tilanteen normalisoituvan kevääseen mennessä, jotta kevään ja kesän tapahtumat voivat toteutua normaalisti.

Meille rouvan kanssa täyttyy kohta kahdeksan kuukautta mökillä koronaa paossa. Onneksi lapset jo uskaltavat tulla kyläilemään toki turvavälit muistaen.

Alkaa tuntua siltä, että voisimme jäädä tänne luonnon keskelle koko talveksi. Lämpöpumput jauhavat lämpöä kohtuulliseen hintaan, takkaa varten puuta on riittävästi. Sukset on kaivettu esille, vain talvi ja lumi vielä puuttuvat.

 

 

 

Kuva: Patrick Hendry/Unsplash

Aarni Kontturi

Blogisti

Mies ilman työvelvoitetta: siis eläkkeellä. Työura myynnin ja markkinoinnin parissa. Ymmärrän miehiä, joilla on isot pinot puita mökillä, ja pino vain kasvaa.

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.