Mitä Jeesus tekisi?

Olen mukana elämässä useimmiten toisten ihmisten kautta ja kanssa. Toiset ovat vaikuttaneet elämääni ja ohjanneet sitä parhaansa mukaan. Mainitsen Kari Törmän, jonka vaikutus minun valintoihini on ehkäpä merkittävin.

Kari oli ihminen isolla I:llä: Hän oli uskollinen kutsulleen ja jakoi sen monen miehen kanssa. Voin vaikuttaa omaan ja toisten elämään tekojeni mukaan, rukous mukaan lukien. Joskus tuntuu siltä, että ainoastaan rukous jää jäljelle, kun tunnen itseni neuvottomaksi.

Vaikka oma elämä tuntuu olevan mallillaan, varsin läheltä löytyy toivottomuutta ja ahdistusta. Usein pysähdyn ajattelemaan, miten voin omilla toimillani tuoda toivoa toivottomuuteen.

Helpointa olisi tietysti ajatella, että hoitakoot omat asiansa. Toisten elämään puuttuminen on aina riskialtista. Mennään alueelle, jossa on riski saada ”korvilleen”. Tärkeimpiä viitekehyksiä oman perhepiirin lisäksi ovat avioliitto- ja miestyö.

Tällä saralla ajankohtaista ovat ystävien avioliitot, jotka näyttävät olevan pahassa solmussa. Näyttää olevan totta, että kaksi ajallaan toisiaan rakastanutta ei selviä ilman ulkopuolista apua. Kun suhde tulehtuu, siihen tarvitaan tasapainottavaa näkemystä ja puuttumista.

Miesten puolella on rohkaisevaa nähdä nuorten miesten nousevan esille kantamaan vastuuta. Oli ilo seurata ystäväperheen muuttotalkoita, jossa nuoret miehet hoitivat homman tyylikkäästi. Minun tehtäväkseni jäin ainoastaan grillaus ja saunan lämmitys.

”Miten Jeesus tässä tekisi?” on kovin ylevä ajatus, mutta tätä kautta voin arvottaa mikä on tärkeintä. Vietän iltaisin aikaa TV7:n arkistoa kaivellen, jotta saan rohkaisua siitä, miten Jeesus toimii ihmisten elämässä.

Tapani ei ole jäädä toimettomaksi kovin pitkäksi aikaa. Minulla on minulle uskotut lahjat, joiden kanssa työskentelen. Tärkein työkalu tällä hetkellä on puhelin, jolla voi hoitaa monipuolisesti useimmat asiat. Kohtaamiset henkilökohtaisesti ovat jääneet vähiin, ehkäpä kohta hellittää?

Korona näyttää painuvan alas, joten rajoitteet antavat tilaa myös lentopalloharrastukselle. Aikaisemmin kerroin tuskallisesta kihdistäni, johon sain lääkäriltä oikeat ohjeet ja rohdot.

Ajattelin myös aikaisemmin, että ainakin läski on pysyvää. Ilokseni voin ilmoittaa, että ei ole. Ruokailutapojen muutokset antavat vasteen, jossa ilman muita temppuja paino putoaa hyvää tahtia ja olo tuntuu hyvältä.

Olemme olleet rouvan kanssa mökillä jo 3 kuukautta, varsin vähillä ihmisten kohtaamisilla. Nyt meidät on kutsuttu kylään ystäväparin luokse, jotka ovat myös ”riskiryhmäläisiä”. Tuntuupa hyvältä, lähdemme hyvillä mielin tietysti varovaisuutta noudattaen.

 

 

 

 

Kuva: Rod Long/Unsplash

Aarni Kontturi

Blogisti

Mies ilman työvelvoitetta: siis eläkkeellä. Työura myynnin ja markkinoinnin parissa. Ymmärrän miehiä, joilla on isot pinot puita mökillä, ja pino vain kasvaa.

© Parempi avioliitto 2022

Jonotuslista Liity jonotuslistalle syöttämällä sähköpostiosoite alla olevaan kenttään.
You need to Login for joining waitlist.