Lahjavinkkejä

22.11.2015 Lassi Laamanen

Sain viettää pari viikkoa sitten kaikille yhteistä, mutta silti jokaisen perheen omaa juhlaa eli isänpäivää. Kollektiivista juhlan valmistelua suoritettiin yhteiskuntamme eri päivähoitoon ja tiedonpänttäykseen keskittyneissä yksiköissä. Näistä tuliaisena on yleensä hellyttäviä ja runoilla maustettuja taidepläjäyksiä sekä pahvikravatteja arkeen ja juhlaan.

Omat lapseni eivät ole kuitenkaan viime vuosina tyytyneet enää tähän. He haluaisivat kovasti antaa isälle jonkin ihan omankin lahjan. Sama haaste se on tietysti vaimollakin. Partakone on vielä hyvässä vedossa ja neuleitakin riittää hyllyntäytteeksi aivan riittävästi. Niinpä sain jo hyvissä ajoin tehtäväkseni miettiä lahjatoiveita. Yritin tosissani miettiä jonkin asian tai tavaran jota tarvitsisin. Törmäsin kahteen ongelmaan. Ensinnäkin en keksinyt olevani minkään edullisen tavaran puutteessa. Toiseksi ongelmaksi muodostuivat ne unelmahankintalistani kohteet, joita en ole onnistunut vielä ostamaan. Ne ovat jääneet hyllyyn talouteemme huonosti istuvien laskutoimitusten jälkeen. Isänpäivä ei valitettavasti muuta näitä yhtälöjä, joten ongelma oli edelleen ratkaisematta.

Niinpä päätin heittää pallon takaisin perheelle ja toivoin saavani lahjoja, jotka eivät sisällä mitään aineellista. Tämän isänpäivän lahjat olivatkin sitten ensiluokkaisia. En nyt luettele täydellistä lahjaluetteloani, mutta mainitsen muutamia. Tyttäreni kauniisti sydämin ja onnentoivotuksin koristellussa kortissa olivat seuraavat lahjat: 10 astianpesukoneen tyhjennystä, 3 kertaa autonpesua, 10 kuivausrummun tyhjennystä, 8 kertaa pyykkien kääriminen ja monta halia ja pusua! Se oli hieno lahja, jonka olen ottanut heti käyttöön. Pikkuveljeen taisi tarttua tosin pieni kilpailuhenki. Hän näki tietysti isänpäiväaamuna siskonsa kortin ja iltapäivällä sain vielä hieman myöhästyneen lahjan. Poika ojensi minulle kortin, jossa luvattiin isälle lahjaksi mm. 20 astianpesukoneen tyhjennystä ja loputtomasti autonpesua. Minulla ei tule ainakaan yksinäistä kotiaskareiden kanssa tulevan vuoden aikana.

Vaimoltani sain lahjaksi hierontalahjakortin, joka sisälsi erilaisia hierontaohjelmia hänen toteuttamanaan. Miehelle, jolle kosketus on tärkein rakkauden kieli, ei voisi olla paljoa parempaa lahjaa. Näiden ja tulevan joulunajan rohkaisemana päätänkin tämän viikon blogini joululahjavinkkiin. Itse nimittäin hyperventiloin jo pelkästä ajatuksesta lähteä hikoilemaan kauppakeskuksen kaaokseen yrittäen epätoivoisesti löytää pukinkonttiin täytettä. Ei kauppareissuilta tietysti kokonaan voi välttyä. Tuskin perheemme kuopus ilahtuisi isältään saamasta lahjakortista pulkkamäkiseuraksi, jos se olisi korvannut täysin listalla olleen tähtitoiveen eli Nerf Strike Elite Retaliator –nuolipyssyn. Aineettoman lahjan ideaa ei kannata mielestäni kuitenkaan kokonaan ampua alas joulunkaan osalta.

Mitä jos antaisit puolisollesi huolella valitun vaatteen sijasta huolella mietityn lahjakortin edellä esitetyillä teemoilla. Saatat tietää kysymättäkin, mikä häntä ilahduttaisi ja toisaalta kysyvä pysyy myös lahjojen kanssa oikealla polulla. Muistetaan joka tapauksessa, että tärkein lahja on välittää toisistamme ja myös näyttää se niin ennen joulua, jouluna kuin myös joulun jälkeen. 


Lassin muita blogi-kirjoituksia

 
LassiLaamanenOlen neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä yhden vaimon mies ja kolmen lapsen isä. Ansaitsen leipää perheelle pitämällä yllä suomalaista lukiokoulutusta.
Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok