Oletko miettinyt, mitä miesseminaarissa tapahtuu? Teemu Kukkola kirjoittaa viikonlopusta Kiponniemessä. Tervetuloa miestapahtumiin virkistymään juuri sellaisena kuin olet! Seuraavina Miestyön tulevaisuus -leiri Kärkölässä 3.-4.3. 2018 ja Miesten päivät Pieksämäellä 16.-18.3.2018.

 

teemu kukkola

 

Kolmilapsisen perheemme arki on kiireistä. Vaimoni palasi töihin vuodenvaihteessa ja vaimon työmatkojen aikana vastaan kaikesta. Kiponniemen miesseminaari on siis tervetullut hengähdystauko. Tällä viidennellä osallistumiskerralla olin lupautunut myös juontamaan.

Aluksi pohdimme Hannu Komosen johdolla, millainen mies minä olen ja miten taustani siihen vaikuttaa. Sen jälkeen aihetta lähettiin pureskelemaan 3-4 hengen pienryhmiin – ja joko arvaat? No totta kai olin ryhmän vetäjänä. Muutenhan sitä olisi pitänyt vain istua koko ilta... Ryhmämme oli jälleen kerran mahtava.

Suoraa puhetta mieheltä miehelle

Lauantaiaamuna jatkettiin aiheella, joka kiinnostaa - uskallan väittää - jokaista miestä. Seksi ja seksuaalisuus. Monet tuumasivat, että oli ensimmäinen kerta kun sai kuunnella niin suoraa puhetta mieheltä miehelle tämän ajan haasteista, kun suunnilleen kaikkea myydään seksillä. Porno yrittää häiritä lähes jokaisen miehen elämää ja sen haitoista ja siitä irti pääsemisestä olisi hyvä opettaa enemmän. Kiitos Juha Ranta-Ojala, että uskalsit reilusti aiheeseen tarttua. Valkeus vapauttaa.

Iltapäivän alustuksen aiheena oli rohkeus, jota meille valotti rautaisella kokemuksella Isto Tuokko. Ryhmien jälkeen ulkoiluhetkellä lähdin hiihtämään, kun siihen oli kerran mahdollisuus. Vesangan koulun läheisen pimeän ladun varrella kävi kyllä välillä mielessä esikoiseni pohdinnat, hyökkääköhän susi helposti ihmisen kimppuun. Tuumasin vain rukouksessa Isälle, että kiitos kun saan hiihtää, ei mulla sitten muuta, heippa. Lenkin jälkeen oli vuorossa Kippolan rantasauna, avanto, rukousta ja tarinoita Jumalan ihmeellisistä teoista.

Kauttaaltaan virkistyneinä pysähdyimme illalla tutkimaan mahdollisia haavojamme. Mikael Holm alusti ja Sami Lehto johdatteli rukouksen myötä haavojen sidontapaikalle. Juonsin tuon tilaisuuden ja aika painokkaasti kehotin miehiä pysymään rukoussalissa, koska iltapalaakin saa vasta ysiltä. Ja kiitos Herralle! Pyhä Henki tuli keskellemme ja rukouksessa viipyminen olikin oikein palkitsevaa. Niinhän se monesti menee. Kun maltat pysähtyä Herran kasvojen eteen, et ehkä heti maltakaan lähteä pois.

Vertaistuen voimaa

Sunnuntaiaamuna Raito Paanasen alustus käsitteli miehen tehtäviä ja rooleja: kotiminä, seurakuntaminä, työminä ja muut roolit sekä omaa isäsuhdetta. Suhde maalliseen isäämme vaikuttaa helposti siihen, millaisena koemme suhteemme taivaalliseen isään. Kun viikonlopun ajan oli mietitty, mistä tähän on tultu ja millaisten asioiden kautta olemme tällaisiksi muotoutuneet, oli hyvä hetki miettiä ryhmissä myös tulevaisuutta ja unelmia. Asioita pienryhmässä jakamalla voi oppia paljon itsestään ja Jumalasta ja vaikeitakin asioita voi päästä purkamaan turvallisessa ilmapiirissä. Vertaistuessa on voimaa!

Maittavan lounaan jälkeen oli jäljellä vielä loppuhuipennus. Jumalanpalvelus ja ehtoollinen. Kiponniemen isäntä, Pertti Räty vei meitä taitavasti Jumalan armon kohtaamiseen ja hänen tahtonsa noudattamiseen joskus vaikeissakin tilanteissa. Aina ei voi ennalta tietää, mikä siunaus johonkin sillä hetkellä kipeältä tuntuvaan valintaan voi kätkeytyä.

En ollut erityisemmin haaveillut levosta, mutta kun eräs veli lauantai-illan juontovastuuni jälkeen laski käden olkapäälle ja sanoi, että olet Teemu Jumalalle rakas, vaikka vain löhöät sohvalla, niin hyvälle se tuntui.

 

Teksti: Teemu Kukkola, kuva: Teemu Kukkolan kotialbumi

Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok